Vrijdagmiddag 24 augustus vertelt Koosje Schouten over Irish Dance in de bibliotheek van Beilen. Op deze dag vindt Bourgondisch Beilen plaats op de parkeerplaats voor de Bibliotheek. Het thema dit jaar; Ierland. Ierland staat bekend om haar muziek, dans en gezelligheid. Een goede reden om Koosje Schouten uit te nodigen om over Irish Dance te komen vertellen.

Irish Dance is vooral bekend geworden door The lord of the Dance en door Riverdance. Maar Irish dance is meer! Irish Dances zijn onder te verdelen in twee groepen, namelijk de dansen met soft shoes, en de dansen met hard shoes. Bij alle dansen is het kenmerkend dat het bovenlichaam en de armen nagenoeg stil wordt gehouden. De verschillende dansen kennen een traditionele geschiedenis, waarbij er regionaal variaties voorkomen. Ook worden er steeds nieuwe dansen ontwikkeld.

Koosje Schouten is zelf enthousiast danseres. Ze danst in verschillende groepen en geeft door het hele land les in Irish Dance.

Na de lezing zal zij samen met haar cursisten demonstraties geven tijdens Bourgondisch Beilen. Op de parkeerplaats voor de bibliotheek treden zij afwisselend op met de band Doggy Few.

Iedereen is van harte welkom om bij deze lezing aanwezig te zijn. De lezing begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk.

Kampstraat en parkeerplaats afgesloten voor verkeer

Op vrijdag 24 augustus zijn de Kampstraat en de parkeerplaats voor Bibliotheek Beilen afgesloten i.v.m. Bourgondisch Beilen. De bibliotheek is op de normale tijden open. Parkeren kan aan de Esweg of volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Datum: 24 aug
Begintijd: 14:00
Locatie: Bibliotheek Beilen
Kosten: gratis

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Regie; Martin McDonagh

Met o.a. Frances McDormand, Woody Harrelson en Sam Rockwell

VS 2018

Mildred Hayes laat drie boodschappen op reclameborden langs de weg zetten, gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby; waarom heeft de politie de moordenaar van haar dochter nog niet gevonden. Een film met een prachtig verhaal, onverwachte plotwendingen en een prijswinnend scenario.

Datum: 14 sept
Begintijd: 20.00 uur
Eindtijd: 22.00 uur
Locatie: Bibliotheek Smilde
Kosten: € 4,00

Bibliotheek Westerbork 50 jaar!

Donderdag 20 september 2018 bestaat Bibliotheek Westerbork 50 jaar! Dat vieren we van 14.00 tot 17.00 uur met een feestelijke uitlening: activiteiten voor jong en oud, cadeautjes en een hapje en een drankje.

Haal de flyer in de bibliotheek of download deze hier.

Lever je antwoorden op de prijsvraag in voor 13 september.

Datum: 20 sept
Begintijd: 14.00
Eindtijd: 17.00
Locatie: Bibliotheek Westerbork
Kosten: gratis
Margaret Breukink met: De Ploeg 1918-1928, avantgarde in Groningen Kunsthistorica Margaret Breukink over honderd jaar De Ploeg. Een aantal kunstenaars verenigde zich en noemde zichzelf De Ploeg, omdat ze vonden dat de Groningse kunst drastisch moest veranderen, moest worden ‘omgeploegd’. Ivm de tentoonstelling in het Groninger Museum reserveren kan via info@bibliotheeksmilde.nl ism Cras
Datum: 26 sept
Begintijd: 20.00 uur
Eindtijd: 22.00 uur
Locatie: Bibliotheek Smilde
Kosten: € 6,00

Astrid Ottes is columniste en schrijft korte verhalen. Haar roman "snaren" werd genomineerd voor de Gouden Meeuw/Creatief Schrijven). Op woensdagavond 26 september geeft zij een workshop Verhalen Schrijven in de bibliotheek van Beilen.

Neem zelf pen, papier, een tablet of een laptop mee. Kosten 15,00 euro. Je kunt je opgeven door te mailen naar: info@bibliotheekbeilen.nl of bellen: 088-0128335. De workshop begint om 19.30 uur.

Datum: 26 sept
Begintijd: 19.30 uur
Locatie: Bibliotheek Beilen
Kosten: € 15,00

In het kader van de tentoonstelling 'The American Dream' in het Drents Museum, heeft het Drents Archief een tentoonstelling gemaakt onder de noemer 'De Drentse Droom'. In deze fototentoonstelling wordt de ontwikkeling van Drenthe in de laatste anderhalve eeuw verbeeld: de industriële ontwikkeling, het ontstaan van fabrieken, de mechanisatie van de landbouw en ontwikkelingen in het huishouden. Ook is er aandacht voor de negatieve kanten van deze ontwikkeling: de bomenkap, de bom (en de protesten hiertegen) en de bezwaren tegen de jaknikkers.

Bij deze tentoonstelling werken het Drents Archief en de Drentse bibliotheken samen.

Speciaal voor Beilen, hebben de historische verenging Beilen en de oudheidkamer Beilen materialen en informatie toegevoegd over de ontwikkeling in Beilen. In Beilen vond een industriële ontwikkeling plaats, bij bijvoorbeeld de DOMO. Maar ook in de huishoudens stond de tijd niet stil. Dit is te zien in de verschillende dagelijkse voorwerpen die tentoon staan gesteld.

De expositie “De Drentse Droom”is in 2018 in diverse bibliotheken in de provincie te zien. Vanaf 23 juli tot en met 31 augustus kunt u de expositie gratis bezoeken in de Bibliotheek van Beilen.

Locatie: Van 16 juli t/m 31 augustus in Bibliotheek Beilen
Kosten: Gratis toegankelijk
Handletteren voor beginners in Bibliotheek Westerbork

Handgeschreven letters en teksten zijn weer helemaal terug. In allerlei vormen, maten en rijkelijk versierd. Wil jij hiermee aan de slag? Dan is de workshop ‘Handletteren voor beginners’ echt iets voor jou.

Wat gaan we doen?
Je leert de basis van het handletteren, krijgt uitleg over verschillende technieken (sierlijk, strak, modern) en handige tips. Daarna klimmen we natuurlijk ook in de pen: uiteindelijk ga je naar huis met je eigen handgeschreven tekst!

Datum: 09 juli
Begintijd: 19.00
Eindtijd: 21.00
Locatie: Bibliotheek Westerbork