Op woensdag 12 mei organiseren de bibliotheken voor de derde keer een livestream interview. Deze keer is schrijver, programmamaker en politicoloog Splinter Chabot te gast. De interviewer is Matijs Lips, gekozen als beste docent Nederlands 2018 en verbonden aan Volta Beilen, school voor voortgezet onderwijs.

Het interview zal vooral gaan over het boek Confettiregen. Matijs gaat naar aanleiding van dit boek met Splinter in gesprek over ‘het zoeken naar wie je bent’.

Splinter ChabotSplinter Chabot The Hague 2020 Copyright Anton Corbijn 200

Op televisie was Chabot onlangs te zien bij de AVROTROS met zijn eigen talkshow SPLINTR!, waar hij jonge, spraakmakende en niet alledaagse gasten ontving uit de wereld van kunst, cultuur, politiek en media. In september 2021 zal Splinter samen met twee andere auteurs meeschrijven aan 3PAK, het geschenk van de Boekenweek voor Jongeren.

Begin 2020 verscheen zijn debuutroman Confettiregen, een prachtig, ontwapenend en ontroerend verhaal over een jongen genaamd Wobie en diens worsteling met en zoektocht naar zichzelf. Over het ontdekken dat je anders bent dan je omgeving en anders dan wie je wilt zijn. In november 2020 is zijn tweede boek Roze Brieven verschenen. Een bundeling van de meest bijzondere, ontroerende, grappige, gekke, treurige en hoopvolle reacties die hij ontving na de verschijning van Confettiregen.

Daarnaast verschijnt Chabot regelmatig in diverse praatprogramma’s. Zo was hij een aantal jaar tafelheer bij DWDD en meerdere malen te gast bij o.a. Jinek. In het najaar van 2019 werd Chabot verkozen tot ‘Best Dressed Man’ van het jaar door Esquire.

Ook is Splinter Chabot actief in de politiek. Zo was hij van 2017 tot 2019 landelijk voorzitter van de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD).

 

Kijk live mee op woensdag 12 mei

Dit interview kan iedereen live meekijken op woensdag 12 mei vanaf 19.30 uur via het YouTube kanaal van Biblionet Drenthe. Later terugkijken van het interview met Splinter Chabot is alleen mogelijk voor leden van de bibliotheek.

Een aantal leerlingen van Matijs zal via een online verbinding vragen over Confettiregen aan Splinter stellen. Ook als je thuis meekijkt kun je via de chat vragen voorleggen.

 

Eerdere interviews terugkijken

Het eerste interview in deze reeks was op woensdag 10 maart met Pauline Broekema en op 7 april was een interview met filosofe Eva Meijer.

 

Kijk hier het interview met Pauline Broekema terug

 

Kijk hier het interview met Eva Meijer terug

 

Foto Splinter Chabot: Anton Corbijn