PressReader

Pressreader banner

Alle bibliotheken in Drenthe bieden PressReader aan. PressReader is een databank met meer dan 4700 dagbladen en tijdschriften in zo'n 60 talen. Elke dag kun je via de PressReader app de nieuwste krant of tijdschrift downloaden en later thuis of onderweg lezen.

Kranten én tijdschriften!

PressReader bevat binnen- en buitenlandse kranten, zoals Wall Street Journal, The Daily Telegraph, International Herald Tribune, Le Figaro, El Mundo, Handelsblatt en voor het Nederlandse taalgebied o.a. NRC Handelsblad en Metro!

Daarnaast vind je er ook bekende tijdschiften op heb gebied van o.a. reizen, lifestyle, auto's, tuinieren, computers en cultuur, zoals Auto Review, Top Gear, Paris Match, PC Format, PC Gamer, Science Uncovered, Digital Camera World en Health Food Guide.

De databank bevat een archief tot 90 dagen terug. De volledige kranten en tijdschriften worden gepresenteerd in de originele opmaak. Op de site van PressReader vind je een voorproefje en een titeloverzicht per land.

PressReader app: haal de kranten op in de Bibliotheek en lees ze thuis of onderweg!

Met de mobiele app van PressReader kun de kranten of tijdschriften thuis of onderweg lezen. Ga hiervoor eerst naar je Bibliotheek, maak verbinding maken met het WiFi netwerk en download de gewenste kranten of tijdschriften.  

PressReader app is gratis te downloaden voor:

7 dagen gratis kranten en tijdschriften downloaden!

De PressReader app en website bevat de zogenaamde 'Radiant Access functie'. Dat houdt in dat na een bibliotheekbezoek met je tablet, smartphone of laptop, je contact hebt gemaakt via de Pressreaderapp met het Wifi netwerk, je nog zeven dagen lang gratis kranten en tijdschriften kunt downloaden in de app, dus ook thuis of onderweg!

Wil je daarna de app blijven gebruiken, dan kun je in de Bibliotheek opnieuw contact maken en weer 7 dagen gratis downloaden.

Pressreader op de laptop

Pressreader kun je ook op je laptop raadplegen. Ga dan naar de website van Pressreader. Ook voor de laptop geldt, dat zodra je contact hebt gemaakt met het wifi-netwerk van je bibliotheek de 'Radiant Access functie' wordt geactiveerd en je thuis 7 dagen lang kranten en tijdschriften kunt downloaden.

Presseader in de bibliotheek

Klik hier om de pressreader op een computer in de bibliotheek te raadplegen.

Nog meer mogelijkheden

PressReader bevat diverse extra functies, zoals vertalen, voorlezen, delen van artikelen en b.v. je kunt je abonneren op een door jouw ingesteld nieuwsonderwerp.

Ook voor niet-leden

PressReader is door iedereen te gebruiken, je hoeft je géén lid van de Bibliotheek te zijn.

 

pressreader koffi